Filmpjes over EMDR

Videoclip over EMDR bij volwassenen

EMDR is een eerste-keuze behandeling voor de gevolgen van psychotrauma. Maar wat is EMDR en hoe gaat het in z’n werk? Deze videoclip van ongeveer 5 minuten geeft antwoord op deze en tal van andere vragen rondom deze bijzondere behandelmethode. Zo wordt op heldere wijze getoond hoe deze methode in de praktijk wordt toegepast en vertellen patiënten over hoe men EMDR heeft ervaren en wat men van deze behandeling kan verwachten. Dus hebt u ooit een akelige gebeurtenis meegemaakt waar u maar niet los van kunt komen en/of wilt u weten hoe EMDR kan helpen onprettige of traumatische herinneringen te verwerken, klik dan hier.

Videoclips over EMDR bij kinderen

Jaarlijks maken duizenden kinderen in Nederland een schokkende gebeurtenis mee. Het kan variëren van een verkeersongeluk tot mishandeling en incest. Kinderen kunnen moeite hebben om zo’n trauma te verwerken, en dat kan leiden tot langdurige klachten. EMDR is ook bij kinderen en eerste-keuze behandeling voor de gevolgen van psychotrauma. In onderstaande filmpjes ziet u hoe een EMDR behandeling in zijn werk gaat. Klik hier om te bekijken hoe EMDR in zijn werk gaat bij kinderen en jeugd.

Videoclip over EMDR bij tandartsangst

Tandartsangst ontstaat vaak na een vervelende ervaring bij de tandarts. EMDR is een goede behandeling om een herinnering minder naar te maken, zodat het makkelijker is om aan terug te denken.  Deze methode wordt vaak gebruikt om angst bij de tandarts te behandelen. Klik hier voor een videoclip over uitleg EMDR en voorbeeld van gebruik audiostimulatie bij iemand met tandartsangst.

Animatiefilm EMDR met uitleg over de werkgeheugentheorie